^ Fel
facebook

„Ébresztő! Kopogtat a jövőd!”

Integrált térségi program a gyerekek és családjaik felzárkózási esélyeinek növelésére

Hírek

Az Emberi Erőforrás Minisztere, Balog Zoltán Nyírbogátra látogatott

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere 2015. május 30-án Nyírbogátra látogatott, ahol részt vett az „Ébresztő! Kopogtat a jövőd!” - elnevezésű pályázat záró rendezvényén.

 A Községháza Nagyterme zsúfolásig megtelt. Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, településünk polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy: Az elmúlt két évben az ország egyik leghátrányosabb kistérségében sikerült segítséget nyújtani az itt élő nehézsorsú gyermekeknek és családjaiknak.  A segítségnyújtás mellett az elmúlt két év munkája hozzájárult a gyermekek, a családok életszemléletének a formálásához is. Számtalan színes programmal sikerült megtörni a hétköznapok szürkeségét, s reméljük, mosolyt is tudtunk varázsolni az élet nehéz pillanataiban. Bízunk abban, hogy a szakemberek szeretete, amivel a munkájukat végezték és az a sok-sok befektetett energia nem volt hiábavaló. Kalkuttai Teréz anya után valljuk:

 ” Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. A nélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.” Mi munkánkkal szerettünk volna ez a csepp lenni!”

 A projektzáró rendezvényt a Nyírbogáti néptánc műhely műsora, a Kislétai Szivárvány Gyermekcsoport Bökönyi tánca, Rostás Tünde, a Báthory István Katolikus Gimnázium tanulójának előadása és a Nyírvasvári Tanoda stars hip-hop műsora színesítette.

A pályázatot összefoglalta és értékelte Borbásné Szabolcsi Edit, miszerint hatszáz millió forint támogatásban részesült a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás. Ebből gyermekesély programokat, közösségi házakat, Biztos Kezdet Gyerekházakat, tanoda jellegű programokat, családokat és közösségeket erősítő programokat valósítottak meg, elősegítve ezzel a felzárkózást és az esélyteremtést.

Dr. Simon Miklós térségünk országgyűlési képviselője megköszönte a projektben részvevőknek a kitartó munkát, mellyel hozzájárultak a családok felzárkózási esélyeinek növeléséhez a szegénység, különösen a gyerekszegénység csökkenéséhez.

A projektzáró rendezvényünket a Zetelaki diákok néptánca zárta, azzal a célzattal, hogy közeledik június 4-e a Nemzeti Összetartozás napja. Öröm volt gyönyörködni táncukban, s öröm volt megtapasztalni, hogy nem csak lélekben, hanem egy ilyen záró rendezvényen itt Nyírbogáton együtt lehettünk a külhoni magyar gyerekekkel.

Köszönet Magyarország Kormányának, Köszönet az Európai Uniónak a pályázat keretében nyújtott támogatásért!

Látogatottsági számláló

Ma 10

Tegnap 19

Héten 45

Hónapban 45

Összesen 18556